Kinderopvang
Pius X in Welberg

Opvang op een vertrouwde plek

Omdat de werkdag van ouders meestal eerder begint en langer duurt dan een schooldag, is onze BSO in het leven geroepen.

De kinderopvang Pius X is speciaal bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar en vindt plaats binnen de muren van onze school. Wel zo handig voor zowel de ouder als het kind. Bovendien kan het kind terecht op een fijne en vertrouwde plek terwijl de ouder werkt.

Pedagogisch klimaat komt overeen

De pedagogisch medewerkers benaderen de kinderen op dezelfde manier als de leerkrachten. Wij vinden het belangrijk dat het pedagogisch klimaat van de kinderopvang overeenkomt met ons onderwijs. Basisschool en kinderopvang vormen zo één geheel. We hechten aan goede, informele contacten tussen medewerkers. Het is onze overtuiging dat het welbevinden van collega’s doorwerkt  in het contact met de kinderen.

Voorschoolse opvang

De voorschoolse opvang  valt onder BSO en wordt georganiseerd door LPS kinderopvang Pius X. Vanaf 7.00 uur kunnen kinderen op school gebracht worden. Dat is praktisch voor ouders en is voor de kinderen een rustig begin van de dag in een vertrouwde omgeving.

In het pakket voor voorschoolse opvang zit het ontbijt inbegrepen. Na het ontbijt kunnen de kinderen in ontspannen sfeer spelen. De pedagogisch medewerker zorgt ervoor dat de kinderen op tijd naar hun groep worden gebracht.

Naschoolse opvang

Na een intensieve dag op school, is het tijd om te ontspannen in een gezellige sfeer onder leiding van onze pedagogisch medewerker. De naschoolse opvang valt onder BSO en wordt georganiseerd door LPS kinderopvang Pius X in het gebouw van basisschool Pius X. Dat is praktisch en wel zo fijn voor de kinderen en voor de ouders. De kinderen kunnen kiezen uit allerlei activiteiten. Van een boekje lezen op de bank tot samen met vriendjes spelletjes spelen, creatieve knutselwerkjes maken of buiten op avontuur gaan.